[fb_button]פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמיד/ נכתב ע"י דלית ויטון, עו"ד
במדינת ישראל יש כ 1,200,000 תלמידים הלומדים במסגרת חינוכית של משרד החינוך.
לכל תלמיד ותלמידה קיימת פוליסה בשם :" פוליסה לביטוח תאונות אישיות לתלמידים"
המבטחת הגדולה במדינה בעניין זה היא כלל ביטוח.
על פי הנחיות הממונה על הביטוח במשרד האוצר, שעניינו גילוי נאות בביטוח קבוצתי, חלה חובה על חברות הביטוח להמציא לידי כל הוריי התלמידים עותק מפוליסת הביטוח וטופסי גילוי נאות המרכז בתוכו פרטים כלליים הנוגעים לפוליסת הביטוח וכן את עיקרי הכיסויים הקיימים.
החובה מוטלת גם על בתי הספר , למסור העתקי פוליסת הביטוח לטפסיי גילוי הנאות להורי התלמידים.
סטטיסטית הדבר לא מתבצע ורוב הוריי התלמידים לא מקבלים לידיהם את הפוליסה הכה חשובה, וכבר שאפרט בקיצור נמרץ את עיקרי הביטוח תבינו , מדוע אין בידכם את הפוליסה.
החלק הראשון של הפוליסה עוסק בהגדרות בסיסיות אתייחס לעיקרם בלבד.
זכאים לקבל את הפוליסה :
א. כל תלמיד הזכאי לחינוך חובה החל מגיל 3 ועד כיתה י"ב. כאשר הנפגע מוגדר התלמיד ו/או הורהו בהיותו מוטב שנגרם לו היזק גופני בתאונה.
ב. כל מי שמוגדר הורהו או קרובו של התלמיד הנוטל חלק [שלא בשכר] בפעילות הרשמית של המוסד החינוכי [גן או בית ספר]
כאשר הפוליסה מגדירה היזק גופני כ – מוות, נכות [חלקית או מלאה] קבועה או זמנית, כתוצאה מתאונה.
החלק השני עוסק תיחום הכיסוי הביטוח לשניים :כיסוי לתמיד נפגע וכיסוי להורה נפגע. (אתייחס רק לעיקריו בקיצור נמרץ)
האחד – כיסוי תלמיד שנפגע- החלק הכי חשוב והבסיסי שהורים צריכים לדעת הוא: שכל תלמיד החל מגיל 3 ועד י"ב הלומד במסגרת חינוכית של חינוך חובה , " זכאי לקבל תשלום/תגמול בגין כל תאונה אישית שגרמה לו נזק גופני, בין אם האירוע התרחש בישראל בין אם התרחש בחו"ל /בשטחי הרשות הפלסטינית , בכל שעה משעות היממה בין שיש לאירוע קשר לפעילות המוסד ובי אם לא " – במילים אחרות כל תלמיד מכוסה 24 שעות ביממה 365 ימים בשנה, בכל מקום בעולם ובישראל, עם או בלי קשר לפעילות בית הספר. (לדוגמא: פגיעת שיניים תלמיד שנפל בבית, נפל בקייטנה, ננשך על ידי כלב , נפל בבית ספר, נפל במלון באילת וכו'); במסגרת הכיסוי לתלמיד נקבעו אופן חישובי הגמול על פי ההיזקים השונים אותם בחרתי שלא להרחיב בשלב זה מפאת אורכם (מוות, נכות מלאה וקבועה, נכות זמנית, החזר הוצאות בגין שכירות ציוד, פגיעה בשיניים חלקית או מלאה ואופן חישוב ריבית והצמדה).
והשני – כיסוי הורה הנפגע במסגרת פעילות התנדבותית למסגרת החינוכית , כאשר הורה מוגדר גם מי שהוא קרובו של התלמיד ולא רק הורהו והכיסוי מוגבל אך למשך זמן הפעילות ההתנדבותית ו בכל מקום בעולם או בישראל; גם כאן נקבעה תקרת גמול במקרה מוות, נכות מלאה וקבועה או חלקית וקבועה או בנכות זמנית .
במספרים זה הולך כך : תקרת הגמול במקרה מוות – 141,000 ₪ בנכות מלאה וקבועה תקרת הגמול 564.000 ₪ , בנכות חלקית וקבועה יחושב הגמול על פי אחוזי הנכות ומי שנקבעו לו מעל 80% נכות יקבל גם מענק חומרה בסך 188,000 ₪ . פגיעה בשיניים (רק לתלמידים) מזכה ב 50% החזר כספי במקרה של אבדן שן ו 25% החזר כספי במקרה של שן שניתן לתקנה.
חלקים נוספים בביטוח מתייחסים להרחבה מיוחדת לכיסוי תאונות תלמידים והוריהם בחו"ל, כגון כיסוי הוצאות וחילוץ.
פרק נוסף עוסק במועדים לתשלומי הגמול . כך למשל במקרה מוות/נכות או נכות זמנית – תשלום תוך 30 ימים (לאחר הגשת דו"ח פטירה/קביעת אחוזי נכות/ מתחילת תק' הזכאות לתשלום עפ"י הפוליסה ) וכו""".
בהמשך נקבעו החרגות מהביטוח ותכונותיה של ועדת החריגים.
הפוליסה מנחה את המבוטח כיצד עליו להגיש תביעה.
ועוד נושאים כגון הצמדת סכומי הביטוח והעובדה החשובה כי בכל עת נפגע יהיה חייב לעמוד לרשות רופאיה של חבריה הביטוח, לצורכי בדיקות.
עד כאן בקיצור נמרץ ביותר בעניין ביטוח תאונות אישיות לילדים.
דלית ויטון, עורכת דין
אין להעתיק לשכפל ו/או לצלם פוסט זה או חלקים ממנו ללא קבלת רשות מפורשת מהכותבת
ט.ל.ח. – פוסט משפטי זה מובא כשירות בלבד . לא כהמלצה ולא בא להחליף שירות משפטי והקריאה הינה על אחריות הקורא בלבד ולא תהיה לו כל טענה נ' דלית ויטון עו"ד